Østersøuld

Den danske Østersøuld kommer i de tre naturlige farver, som Spelsau typisk har: sand, beige og koks. Ulden farves desuden i flere forskellige nuancer udelukkende med plantefarver. Farvematerialet, som består af planter, samles lokalt i den danske natur omkring  hvidovre, eller dyrkes i et lille område af Charlotte Gundersens køkkenhave til dette specifikke formål. Vandet, som anvendes til plantefarvning er udelukkende regnvand, samlet i regnvandstønde, og energikilderne er el og gas.

Hele produktionen af By C Gundersens danske Østersøuld ligger i Danmark, og alle arbejder under ordentlige arbejdsforhold. Charlotte Gundersen besøger de små besætningerne og er blandt andet med til klipningen. Charlotte Gundersen ser derfor, at fårene har det godt, og at dyrevelfærd værdsættes. I flere tilfælde lever fårene helt eller delvist efter økologiske standarder.

Den rå uld til dansk Østersøuld kommer udelukkende fra fåreracen Spælsau, og Østersøulden varierer i 4 garntykkelser med løbelængderne 400m, 275m, 200m og 125m pr. 100g.

Østersøuld er desværre ikke økologisk certificeret. Da Charlotte Gundersen henter råulden fra primært små besætninger med Spælsau, er der ganske enkelt ingen af disse, der er økologisk certificerede. Det er for dyrt, selvom dyrene rent praktisk holdes økologisk. Når dyrene ikke er økologisk certificerede, kan garnet heller ikke blive det.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.