100 % polyestergarn lavet af genbrugte plastikflasker.

Materialet indeholder kun genanvendte PET-Polyester plastik flasker fra genbrugsstationer i Indien og Oeko- teks standard 100 godkendte farver. Hos producenten i Indien bliver vandet genbrugt mange gange og renset mellem hver produktion. Derefter bruges det til sanitære forhold. Oeko-teks indfarvningen betyder at der ikke er brugt kemikalier til farvningen og derfor heller ikke er kemirester i vandet eller produktet efterfølgende.

Da materialet ikke er blandet med andre typer plastik eller helt andre materialer er det muligt at genanvende når produktet ikke længere er brugbart. Af hensyn til miljøet opfordrer jeg til at man vasker så lidt som muligt. Plastik suger ikke vand til sig, så tør det i stedet af eller skyld det under vandhanen. Garnet kan dog vaskes ved op til 60 grader men vi anbefaler maks. 30 grader. Garnet er velegnet til Computer covers, net, tasker, kurve, julepynt, gulvmåtter og lignende, men ikke til åndbar beklædning. Garnet bliver transporteret fra Indien til Danmark med Containerskibe. Det har vist sig at være den mest bæredygtige løsning med garnet pga. de store mængder et skib kan transportere frem for en lastbil kørende rundt i Europa.

Der går 2-3 plastflasker til et nøgle garn, så du kan roligt hækle løs, hvis vi skal have genbrugt alt det PET-
plast der er endt som affald.

Filter
 • Karen Klarbæk Recycled Bottle YarnKaren Klarbæk Recycled Bottle Yarn
  • Karen Klarbæk Recycled Bottle YarnKaren Klarbæk Recycled Bottle Yarn
  • , , ,
  • Karen Klarbæk Recycled Bottle Yarn

  • 20,00 kr.
  • Brand: Karen Klarbæk Materiale: 100% Polyester, fremstillet af genanvendte plastikflasker Vægt: 50g Løbelængde: Ca. 100m Anbefalede strikkepinde: 4-5mm Anbefalede hæklenåle: 4-5mm Strikkefasthed: - Vaskeanvisning: Kan vaskes ved op til 60 grader, men det anbefales at vaske ved 30 grader for at skåne miljøet. Dette garn er lavet af genanvendte plastikflasker og er derfor 100% polyester. Der er brugt ca. tre…
  • Vælg muligheder