Karen Klarbæk Recycled Bottle Yarn

20,00 kr.

Brand: Karen Klarbæk
Materiale: 100% Polyester, fremstillet af genanvendte plastikflasker
Vægt: 50g
Løbelængde: Ca. 100m
Anbefalede strikkepinde: 4-5mm
Anbefalede hæklenåle: 4-5mm
Strikkefasthed: –
Vaskeanvisning: Kan vaskes ved op til 60 grader, men det anbefales at vaske ved 30 grader for at skåne miljøet.

Dette garn er lavet af genanvendte plastikflasker og er derfor 100% polyester. Der er brugt ca. tre flasker til fremstillingen af ét garnnøgle og farvningen er Oeko-tex standard 100 godkendt, for at undgå skadelige kemikalier.

Garnet kan vaskes ved op til 60 grader og er specielt velegnet til emner, der ikke skal bæres direkte mod huden.

Det kan eksempelvis være tasker, kurve, indkøbsnet og måtter. Da garnet, modsat uld og bomuld, er meget mindre sart i forhold til at være vådt igennem længere tid, er det også velegnet til emner det bruges udenfor. Det kunne være enkle hynder til havestolene eller dækkeservietter til havebordet. Det er kun fantasien det sætter grænsen.

EAN: Varenummer (SKU): karen-klarbaek-recycled-bottle-yarn Kategorier: , , , Tags: , , ,

Beskrivelse

Recycled Bottle Yarn 100 % polyestergarn lavet af genbrugte plastikflasker.

Karoline Klarbæk skriver:
Jeg har været så heldig at gå på en Rudolf Steiner Skole hele mit skoleliv og derigennem fået en meget kreativ skolegang. Derfor kom det naturligt for mig at min afsluttende opgave i 12 klassen skulle omhandle design. Jeg er af den overbevisning at vi allerede nu og i fremtiden bliver nød til at tænke bæredygtighed ind over de projekter vi sætter i gang. Derfor blev dogmet bæredygtighed også en del af min opgave.

Det ledte ( naturligt nok 😉 ) til bæredygtigt garn, da min mor Karen Klarbæk er erfaren og kendt i garnbranchen og derfor kunne give mig vejledning om garnets kvalitet imens jeg arbejdede på bæredygtigheden af hele processen fra ide til produkt og derefter også til vejledningen af en miljøvenlig sortering af affaldsproduktet efter brug.

Jeg har gjort mit bedste for at mindske det aftryk en produktion sætter på verden for fremtidige generationer, ved at gøre plastikflaske garnet så bæredygtigt som muligt.
Materialet indeholder kun genanvendte PET-Polyester plastik flasker fra genbrugsstationer i Indien og Oeko-teks standard 100 godkendte farver. Hos producenten i Indien bliver vandet genbrugt mange gange og renset mellem hver produktion. Derefter bruges det til sanitære forhold. Oeko-teks indfarvningen betyder at der ikke er brugt kemikalier til farvningen og derfor heller ikke er kemirester i vandet eller produktet efterfølgende.

Da materialet ikke er blandet med andre typer plastik eller helt andre materialer er det muligt at genanvende når produktet ikke længere er brugbart.

Af hensyn til miljøet opfordrer jeg til at man vasker så lidt som muligt. Plastik suger ikke vand til sig, så tør det i stedet af eller skyld det under vandhanen. Garnet kan dog vaskes ved op til 60 grader men vi anbefaler maks. 30 grader.

Garnet er velegnet til Computer covers, net, tasker, kurve, julepynt, gulvmåtter og lignende, men ikke til åndbar beklædning.

Garnet bliver transporteret fra Indien til Danmark med Containerskibe. Det har vist sig at være den mest bæredygtige løsning med garnet pga. de store mængder et skib kan transportere frem for en lastbil kørende rundt i Europa.

Der går 2-3 plastflasker til et nøgle garn, så du kan roligt hækle løs, hvis vi skal have genbrugt alt det PET-plast der er endt som affald.

Venlig hilsen
Karoline

Yderligere information

Vægt 0,05 kg
KK Recycled Bottle Yarn

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,