Kidmohair/merinould

Mohairgarn af 65% kidmohair og 35% af det blødeste merinould. Garnet er meget let og har en løbelængde på ca. 350 m / 50 gram og strikkes med en pindestørrelse på 2 – 3 ½ mm.

Vores 1 trådet kidmohair garn er meget populært til mindre ting. Pga. den lange løbelængde, kan du med kun få bundter strikke eller hækle store fantastiske sjaler mm. Da garnet tilbydes i mange farver,har du mulighed for, at lave dine helt egne farvekombinationer, ved at strikke to tråde sammen af forskellige farver.

Det 1-trådet garn er også yderst egnet til blanding med andre garner, da mohairens blødhed tydeligt kommer igennem, hvis det blandes med et lidt hårdt garn. Selv det letteste og tyndeste sjal af dette garn yder god varme, uden at fylde meget.

Flere af farverne går igen i vores andre typer garn, så blanding af vores forskellige kvaliteter i samme farve, kan give store unikke strikkeoplevelser til de kreative.

Kidmohair er et naturprodukt af højeste kvalitet fra sydafrikanske angorageder. Syd Afrika står i dag for ca. 50% af verdens samlede Mohair produktion, og den status giver anledning til stor ansvarlighed for produktionsmetoder og – kvalitet.

Angoragederne klippes to gange årligt enten med håndkraft eller med maskiner. Dyrene skades på ingen måde i denne proces. Mohairen sortres efter længde, fiber diameter og kvalitet. Derefter vaskes, kartes og børstes ulden til tops, hvoraf der spindes. Farvning af  garnet foretages før eller efter det spindes afhængigt af det udtryk, der ønskes i det færdige garn

Filter